Sunde og glade børn & voksne

Vores Naturbørnehave

Hello world

Hjertelig velkommen

til børn & forældre


I august 2013 startede Naturbørnehaven i sammenhæng med Steiner Skolen i Vejle. Naturbørnehaven har til huse i et hyggeligt økologisk træhus på skolens grund.


Omkring huset har vi en dejlig have med bålplads, urtebed, æbletræer og uderum til leg og fordybelse. Skolen er omkranset af en fantastisk og naturlig skov med bakker, vandløb og dyreliv.


At være barn og voksen i Naturbørnehaven handler ikke blot om at gå ud i naturen og være der for en stund.


Udelivet giver en forankring af barnet i naturen. Ved at komme i kontakt med naturens elementer jord, vand, ild og luft, får barnet en oplevelse af naturens grundlæggende og skabende kræfter.


Inden døre har vi et dejligt lokale. Her er der fortrinsvis legetøj i naturmaterialer, træ og uld. Her mødes vi om morgenen til hyggelig samvær og til leg, inden vi begiver os udenfor til dagens oplevelser og aktiviteter.


Vi går ud alle dage mellem kl. 8.30 og 9.00 og vil være ude meget af dagen. Dagene kan variere efter årstiderne – der er dage, hvor vi spiser i skoven og først kommer tilbage til børnehaven kl. ca. 13.00. Og der vil være dage, hvor vi arbejder i haven og har aktiviteter i og omkring huset.


Alle dage vil vi være ude i mange timer. Og alle dage vil hele børnegruppen gå på tur i naturen, i skoven og sanse, opleve og bruge kroppens motorik.


I Birkely er der friske, glade og sunde børn og voksne.