En tryg hverdag

Dags- og ugerytme

Overblik over dagen


Kl. 7.00


Børnehaven åbner og børnene møder stille og roligt ind. Alle forældre bliver hilst på med et håndtryk.


For at give børnene en stille og rolig start på dagen, tilbydes der om morgenen stille lege.

De børnene, der ønsker det, kan hjælpe til med forberedelsen af maden vi skal spise denne dag.


Ellers kan der tegnes, spilles spil, modelleres eller andet ved bordet. Der kan læses i en bog i hvilerummet, leges stille i dukkekrogen eller bygges med klodser. Leges med kuglebanen eller andet på gulvet.


Kl. ca 8.15


Vi synger "rydde op sang", og vi samles til en lille kreds.


Vi synger vores morgensang og et par andre sange eller fingerlege. Det kan også være, at vi sender talestenen rundt, hvor børnene kan fortælle et eller andet til os andre. Herefter går vi bordet og spiser vores formiddagsmad.


Kl. ca 9.00


Vi siger tak for mad og går til garderoben, får tøj på - og så er det ud i haven. Måske hønsene har lagt et æg eller to?


En voksen er i haven mens børnene leger og den anden voksne pakker madpakkerne og turtaskerne.


Kl. 10.00


Så er det afgang til skoven - alle dage undtaget tirsdag, som er vores hjemme/havedag.


Når vi kommer til skoven, har vi vores store kreds. Her synger vi sange og har sanglege om, hvad der sker i naturen lige nu, og om den årstidsfest vi er på vej imod. Vi slutter kredsen af med at hilse goddag til hinanden, og vi sender en pustetanke afsted til dem, som vi mangler.


Om vinteren går vi hjem og fortæller eventyr og spiser. Men om foråret og sommeren fortæller vi eventyr og spiser i skoven.


Når vi kommer hjem fra skoven, er der fælles hvilestund for alle børn. De små, som skal sove rigtigt, bliver puttet og de andre børn må ligge og kigge i en bog eller sidde lige så stille og tegne og modellere ved bordet - eller om sommeren udenfor. Denne hvilestund varer ca.20 min. Her efter er der fri leg i haven.


Kl. ca. 14.00


er der frugt med brød eller knækbrød.


Kl. 16.00


Lukker børnehaven og vi siger farvel og på gensyn.